KELAB CMM

Hard Rock Hotel Pulau Pinang

| Posted in | Posted on 9:47 PTG

maklumat lanjut di www.penang.hardrockhotels.net
Hard Rock Hotel Pulau Pinang, kedudukannya yang menghadap Laut Andaman, melepasi pandangan ke laut yang luas nyata memberikan panorama indah terutama di waktu pagi. Kedinginan penyaman udara akan mati dengan sendiri sejurus anda membuka pintu gelungsur untuk menikmati keindahan pemandangan lautan biru di balkoni bilik.

Bela Binatang Kesayangan

| Posted in | Posted on 11:02 PTG

Anda suke bela binatang tak? mesti ramai antara kita yang suke bela binatang kan... Ade yang bela kucing, arnab, ayam (dah besar bole makan).. dan macam macam lah orang bela.. Binatang eksotik pun ade jugak...


Tapi kalau dah bela binatang ni, rasa rasa pelik ker tak? eeeeeeww... aku pun x tau nak cakap ape.. Manusia ni kadang-kadang pelik gak......

India Paling Canggih

| Posted in | Posted on 11:30 PTG

Seiring dengan kemajuan sesebuah negara, pelbagai usaha dilakukan untuk memastikan pengankutan awam di negara mereka adalah pada tahap yang terbaik. Sepertinya negara-negara ini berlumba-lumba untuk memiliki sistem pengangkutan terbaik di dunia, contohnya keretapi. Tapi tahukah anda? secanggih mana pun Bullet Train atau pengangkutan keretapi mereka ni, mereka masih tidak dapat mengalahkan kecanggihan Keretapi di India...

Nak tahu kenapa? Jom kita tengok antara beberapa keretapi laju di beberapa buah negara dan bandingkan dengan di India..


 LRT DUBAI METRO


Hadiah; apa maksudnya?

| Posted in | Posted on 12:19 PTG



Pernah tak anda menerima hadiah? tak kisah la dari siapa pun..Kita seringkali menerima hadiah sama ada pada hari lahir, kahwin, hari kekasih, hari ibu, hari bapa dan sebagainya.

Pernah tak kita terfikir maksud yang tersembunyi daripada hadiah yang kita terima? Mungkin ramai dari kita yang hanya menerima sahaja pemberian tersebut. Tapi kita tak ternah terfikir pun maksud tersirat daripada hadiah tersebut.

iPhone 4 di Malaysia (Maxis Vs. Digi)

| Posted in | Posted on 11:45 PG

Pada 24 September lalu kedua-dua pengendali perkhidmatan mudah alih utama Malaysia iaitu Maxis dan Digi dengan serentak telah memasarkan iPhone 4 kepada pengguna. menerusi pelbagai pakej harga yang menarik untuk menarik minat pelanggan masing-masing. Namun Celcom hanya berdiam diri dan tiada ura-ura bahawa mereka akan menawarkan pakej iPhone ini. Mungkin kerana Celcom lebih setia kepada Blackberry, sebab sebelum ini pun sememangnya celcom tidak pernah menawarkan pakej terhadap iPhone yang terdahulu.

PTPTN Wajib Bayar Melalui Potongan Gaji mulai Jun 2011?

| Posted in , | Posted on 6:55 PTG

Wujud salah faham  dipihak PTPTN sendiri apabila pada 19 Sept 2010 Pengerusinya, Datuk Ismail Mohamed Said  (mula memegang jawatan itu pada 1 september 2010) mengumumkan akan melaksanakan pemotongan gaji secara wajib melalui LHDN bagi mendapatkan semula pinjaman daripada pemimjam yang gagal berbuat demikian mulai Jun 2011.

Beautiful Painting on Aeroplanes

| Posted in | Posted on 7:11 PTG

Antara syarikat penerbangan di dunia yang mempunyai lakaran yang cantik pada kapal terbang mereka.
Tak sangka, kapal terbang juga dijadikan medan pengiklanan syarikat masing-masing. Namun ia nampak menarik. Syarikat penerbangan di Malaysia juga tidak ketinggalan seperti MAS dan Air Asia.

Sekolah Mengandung

| Posted in , | Posted on 7:52 PTG

10 Pulau Tropika Terindah Di Dunia

| Posted in | Posted on 11:30 PG

Pulau merupakan destinasi paling indah dan menjadi pilihan untuk dilawati, tidak kiralah untuk tujuan percutian mahupun honey moon. Berikut adalah 10 Pulau tropika terindah di dunia yang mungkin salah satunya menjadi pilihan anda.

Perkara Yang Anda Patut Tahu Tentang Telefon Bimbit

| Posted in | Posted on 10:10 PG


Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda  sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan.Banyak perkara yang boleh anda lakukan,antaranya : -  

Portable Mosque: Mihrabox

| Posted in | Posted on 7:14 PTG



Pokok Yahudi

| Posted in | Posted on 8:41 PTG

Akibat tipu isteri

| Posted in | Posted on 3:35 PTG

Alahai.... sekarang ni macam macam perempuan boleh buat kalau lelaki curang pada mereka..

So kepada lelaki2 yang selalu curang, selingkuh atau yang sama waktu dengannya WATCH OUT!! your girl may be act like this....

Tomato pun naik

| Posted in | Posted on 4:26 PTG

Toll naik ....
Petrol naik .....
Beras naik .....
Semua naik ...
Sekarang .......

Bersalin tanpa bantuan (jgn tgk jika lemah semangat)

| Posted in | Posted on 11:23 PTG

Paparan gambar berikut akan memaparkan kepayahan seorang wanita mengandung yang terpaksa bersalin tanpa mendapat bantuan daripada orang lain; dalam erti kata lain dia bersalin sendirian di rumah. Saksikanlah... kepada yang lemah semangat dinasihatkan supaya tidak melihat gambar-gambar ini....

Swimwear Calendar (very hot!! 18SX)

| Posted in | Posted on 11:40 PTG

Calendar of the year sudah tiba.. Sungguh hot dan malatop.. memaparkan model-model seksi berpakaian swimwear Collection untuk tahun 2011. So apa tunggu lagi.. Jom layaannnnnn......

Naughty cakes .... nyamyyyyyy(18SX)

| Posted in | Posted on 10:18 PTG

Biggest Bunny in the world

| Posted in | Posted on 11:45 PTG

9 sebab kenapa tak boleh bawak anak pergi zoo....

| Posted in | Posted on 10:13 PTG


Cara rakyat kelantan sambut merdeka

| Posted in | Posted on 2:21 PTG

Jangan berlagak beli TV LCD

| Posted in , | Posted on 12:29 PTG

Raya ni ada yang tukar TV LCD tak? Yalah setakat TV skrin leper ni pun harganya dah murah tak macam mula-mula keluar dulu tetapi bergantung kepada ketajaman gambar dpi. Tapi korang jangan nak kerek dengan TV skrin leper korang tu..

Buang Bayi Shah Alam, 29 Aug 2010 5.30 PM

| Posted in | Posted on 12:27 PTG

Cara terbaik nak aja orang : This Is China

| Posted in | Posted on 9:16 PTG

A TRUE STORY IN WORDS & PICTURES.....

A coal mine owner in Shanxi , PRC brought along RMB 100,000 cash to spend in a local hotel. It turned out the bill was RMB 200,000. The coal mine owner asked the hotel to let him pay by credit card. The hotel refused and insisted cash payment only followed by a heated argument between the hotel and the coal mine owner!
In order to save face, the mine owner made a phone call, after a while two cars carried 200,000 pieces of RMB 1 note in sack arrived in front of the hotel to pay for the RMB 200,000 bill he spent.
See photos below, a real case for How to Manage Customer Service.
It only happens in China ! Why? This is China .......
.....!

牛呀!20100607

一位山西煤老板带10金在酒店消费,结账时被告知20万,煤老板求刷卡,被酒店告知只收现金,与酒店发生了争执一个电话打过之后,不一会,两辆车的后备箱装满了面值1人民币开到了酒店门口饭店的保安和手下把钱搬进酒店客房倒在地上(好大一堆)hotel security brought the 200,000 x RMB1 into the hotel and pour them on the floor

Telur ikan termahal didunia dari laut caspian utara Iran..

| Posted in | Posted on 8:28 PTG





Link exchange: