KELAB CMM

Home » » India Paling Canggih Home » » India Paling Canggih

India Paling Canggih

| Posted in | Posted on 11:30 PTG

Seiring dengan kemajuan sesebuah negara, pelbagai usaha dilakukan untuk memastikan pengankutan awam di negara mereka adalah pada tahap yang terbaik. Sepertinya negara-negara ini berlumba-lumba untuk memiliki sistem pengangkutan terbaik di dunia, contohnya keretapi. Tapi tahukah anda? secanggih mana pun Bullet Train atau pengangkutan keretapi mereka ni, mereka masih tidak dapat mengalahkan kecanggihan Keretapi di India...

Nak tahu kenapa? Jom kita tengok antara beberapa keretapi laju di beberapa buah negara dan bandingkan dengan di India..


 LRT DUBAI METRO

CHINA CRH2


FRANCE - TGV

JAPAN - SHINKANZEN

KOREA KTX

SPAIN EVE

TAIWAN THSR

MALAYSIA - ETS

Dan ini pula adalah yang terbaik........ Only in Indonesia

Manakala India pula adalah yang tercanggih sebab kapasiti penumpangnya adalah yang teramai sekaligus mengalahkan negara-negara yang lain..... (kuang, Kuang Kuang........)

Scene macam ni hanya kat India jer. beb... Canggih tak diorang... Ni mesti slogan syarikat pengankutan keretapi kat India ialah EVERYONE CAN  RIDE... ALL ABOARD





Comments (3)

  1. gile.yang jepun nye memang canggih ar.bentuk yang lain dari yang lain.
    yang indianye aku kagum gak.dapat bawak ramai penumpang siap leh bertenggek kat luar lagi.kih4.

  2. jepun punya faceLift dah mcm ferari dah aku tengok.. heheheheh ..nice..

  3. Kalau macam ni nampaknya tak de sape pun boleh kalahkan india.... huhuhu...

Catat Ulasan

Link exchange: